Skip to content

Forældreguide til Minecraft

Kategori: Online Spil
Officiel Aldersbegrænsning: 7 år
Zoe vurdering: 7 år

Minecraft er et utroligt populært sandkasse-spil. Minecraft er kendt for sin karakteristiske, enkle grafik med blokke, hvilket gør det let at manipulere og ændre verden ved at placere eller fjerne blokke. Blokken er grundlaget for spillets dybde og tilpasningsevne, hvilket har ført til utallige imponerende kreationer og projekter skabt af spillerne selv. Spillere har skabt mods (modifikationer) og tilføjelser, der udvider spillets funktionalitet og tilbyder nye indholdsoplevelser.

Minecraft bruges også i uddannelsen som et værktøj til at fremme kreativ tænkning, problemløsning og samarbejde.

Spillets community er også en vigtig del med en stærk tilstedeværelse på platforme som Twitch og YouTube og har en stadig voksende fanbase, der fortsat inspirerer spillere verden over til at udforske, bygge og udtrykke sig gennem blokkene i deres drømme.

Forældreguide til Minecraft

Begræns Notifikationer

”Nudging” er en metode som online spil bruger til at få dig til at se på indhold på deres tjenester. En stor del af online spils ”nudging” sker i form af notifikationer. For at sikre dig selv og dine børn fra kontinuerlige distraktioner og forstyrrelser, er det en god ide at begrænse eller helt at fjerne notifikationer fra online spil som Minecraft. Under telefonens indstillinger, kan du søge Appens generelle indstillinger frem og fjerne notifikationer eller vælge hvordan de vises. Du bør som minimum fjerne notifikationer når telefonen er låst.

Privatlivsindstillinger på Minecraft

Kig forældreindstillingerne igennem sammen med dit barn og tal om de forskellige indstillinger. Hvis ens barn vil spille med sine venner, kan man sammen med barnet fremsøge vennerne og sende en venneanmodning, så barnet ikke finder forkerte personer. Det kræver, at man kender vennernes brugernavne på ’Minecraft’, og det kan man med fordel koordinere med andre forældre.

Her er nogle af de grundlæggende privatlivsindstillinger, som forældre bør overveje at indstille:

  • Spiltilstand: Minecraft har to primære spiltilstande, “Survival” og “Creative.” Spillere kan vælge at spille i en privat spiltilstand eller offentligt, afhængigt af deres ønsker for samspil med andre.
  • Serveradgang: Spillere kan beslutte, om de vil tillade andre at deltage i deres verden ved at vælge “venner,” “venner af venner” eller “alle” som adgangsniveauer. Dette styrer, hvem der kan deltage i deres spil.
  • Chat: Minecraft har forskellige chatindstillinger, som giver spillere mulighed for at kontrollere, hvem de kan kommunikere med. Dette omfatter “Ingen chat,” “Kun venner,” “Kun venner af venner” eller “Alle.”
  • Online status: Spillere kan indstille deres online status til at være synlig for alle, kun venner eller ingen.

Samtale om Minecraft

Her er nogle retningslinjer, der kan hjælpe dig med at starte samtalen:

  • Vær åben og tilgængelig: Skab et trygt og åbent miljø, hvor dit barn føler sig komfortabelt ved at dele sine tanker og bekymringer. Vis interesse for deres oplevelser og vær lydhør over for deres perspektiv og at de altid kan snakke med dig hvis de oplever noget ubehageligt. Hold samtalen løbende og åben, som teknologien og onlinelandskabet udvikler sig, kan der opstå nye udfordringer eller bekymringer, som i skal adressere sammen.
  • Online sikkerhed og privatliv: Fokuser på vigtigheden af at beskytte personlige oplysninger og være opmærksom på sikkerhedsindstillingerne. Giv dit barn råd om at være forsigtig med at acceptere venneanmodninger fra fremmede og at is sammen kan rapportere upassende adfærd eller blokere andre spillere, hvis de oplever problemer med dem.
  • Digital dannelse og respektfuld adfærd: Tal med dit barn om betydningen af at opretholde en sund adfærd. Forklar, at det er vigtigt at behandle andre online med respekt, undgå mobning og tænke over, hvad de deler, før de sender det. Én udfordring ved at spille sammen i ’Minecraft’ er, at selvom et hus, en base eller en skulptur har taget flere uger at bygge op, så kan den rives ned på et øjeblik. Udstyret med dynamit, eller bare hakke og skovl, kan man ødelægge endnu hurtigere, end man kan skabe. Det har i nogle situationer betydet, at konflikter fra legepladsen tages med ind i spillet og eskalerer.
  • Fastlæg grænser og regler: Diskuter og fastlæg klare grænser for, hvordan og hvornår dit barn kan spille Minecraft men sørg også for grænserne gælder for Twitch og youtube, hvor børn følger andre spillere.

Husk, at det er vigtigt at tilpasse samtalen til dit barns alder og modenhedsniveau. Vær lydhør over for deres bekymringer og spørgsmål og sørg for, at de føler sig trygge ved at dele deres tanker og oplevelser med dig. Spørg for eksempel om:

  • Hvilken type spil spiller du overlevelsestilstand eller kreativ tilstand?
  • Spiller du som Steve eller Alex
  • Har du set nogle specielle mods?
  • Er du oplevet noget der var uhyggeligt?

Category: Online Spil
Online spil er videospil, der spilles via internettet med andre spillere over hele verden. De kan spilles på forskellige platforme og omfatter forskellige genrer som skydespil, RPG’er og sportsspil. Online spil har ofte multiplayer-tilstande, danner online samfund og kan indeholde opdateringer og mikrotransaktioner. De bruges også i eSport og streaming.

Back To Top