Skip to content

Dine gæster kan udgøre en trussel mod dit hjemmenetværk

De fleste af os ved, at hjemmenetværkssikkerhed er vigtig. Men der er en anden type trussel mod dit hjemmenetværk, som du måske ikke er opmærksom på: dine gæster. Gæster, der får adgang til dit Wi-Fi-netværk, udgør en potentiel sikkerhedsrisiko for dine enheder og data. Samtidig udløber deres adgang aldrig, medmindre du ændrer adgangskoden på Wi-Fi-netværket, hvilket i mange tilfælde ikke er en mulighed på grund af mængden af ​​tilsluttede enheder i vores husstande.

Her er hvorfor det er et problem:

Lad os sige, at du har to bærbare computere, fire smartphones og en tablet i dit hjem. Du har måske også flere smarte enheder forbundet til dit Wi-Fi, og du har en bærbar USB-harddisk tilsluttet din Wi-Fi-router for at dele filer med andre familiemedlemmer. Når en gæst logger på dit primære Wi-Fi-netværk, vil de også have adgang til hver enkelt af disse enheder. Selvom det er usandsynligt, at nogen af ​​dine venner med vilje ville sabotere dit netværk, er der en chance for, at den enhed, de bruger til at oprette forbindelse til dit netværk, er inficeret med en slags malware. Hvis det er tilfældet, er der en mulighed for, at denne malware kan spredes til andre enheder, der er tilsluttet dit netværk.

Et gæste-Wi-Fi-netværk kan være en løsning

Heldigvis er der en enkel måde at håndtere denne særlige trussel på. Nogle Wi-Fi-routere giver dig mulighed for at oprette det, der kaldes et “gæste-Wi-Fi”-netværk. I modsætning til dit almindelige Wi-Fi-netværk, som du og dine familiemedlemmer bruger, begrænser gæste-Wi-Fi-netværket, hvad dine gæster kan gøre i dit netværk. Konkret giver det besøgende adgang til din internetforbindelse og intet andet. De kan ikke se nogen af ​​dine enheder på netværket, såsom Sonos, chromecast, Apple TV osv., og de har ikke mulighed for at få adgang til dem. Vigtigst af alt kan de ikke ved et uheld introducere malware eller kompromittere dine enheder eller data på nogen anden måde. Zoe tilbyder også et gæste Wi-Fi, men i modsætning til standard routere er Zoe Wi-FI meget nemmere at sætte op og bruge.

Hvordan fungerer Zoe-gæste-Wi-Fi-netværket?

Enhver, der ønsker at oprette forbindelse til dit Wi-Fi, vil kunne se dit primære Wi-Fi-netværk såvel som Zoe-gæstenetværket. Hvert af disse netværk har en separat stærk adgangskode: en du deler med gæster og den anden, som du kun deler med familiemedlemmer. Når en gæst beder dig om din Wi-Fi-adgangskode, åbner du blot Zoe-appen og viser dem en QR-kode, som de kan scanne med deres enhed som automatisk forbinder dem til dit Zoe-gæstenetværk. Hvis du ikke selv er hjemme, kan du dele en QR-kode via sms eller e-mail eller blot læse adgangskoden op fra Appen. Du kan også skifte adgangskoden ved et enkelt tryk, så at alle enheder der tidligere har været forbundet ikke længere har adgang Når de er tilsluttet, kan de bruge internettet, men du behøver ikke bekymre dig om nogen sikkerhedstrusler hverken nu eller på sigt. Med Zoe kan du også automatisk tildele nye gæster til en specifik profil, f.eks. hvis børn opretter forbindelse til dit netværk. Med Zoe behøver du ikke længere at bekymre dig om, hvor mange der har dit Wi-Fi-adgangskode, da du nemt kan ændre adgangskoden eller slå gæste-Wi-Fi fra, uanset hvor du er.

Zoe gør netværkssikkerhed enkelt at sætte op og simpelt at bruge. Læs mere og bestil din Zoe her: hej-zoe.dk

Back To Top