Kina strammer nu reglerne for den tid, børn kan spille videospil. Loven forbyder alle under 18 at spille videospil i mere end tre timer om ugen og spilleplatformene kan kun tilbyde onlinespil fra kl. 20:00 til 21:00 på fredage, weekender og helligdage. De nye regler er en stor stramning fra en tidligere begrænsning i 2019 på 1,5 daglige timer de fleste dage. Regeringen mener at en stramning er nødvendig for at trække stikket ud af en voksende afhængighed af, hvad den beskriver som “åndelig opium”. “Teenagere er fremtiden for vores fædreland,” citerede Xinhua en ikke navngivet NPPA -talsmand. “Beskyttelse af mindreåriges fysiske og psykiske sundhed er relateret til folks vitale interesser og vedrører dyrkning af den yngre generation i en æra med national foryngelse.”
Det lyder måske fornuftigt for mange, med begrænsninger af børns spillevaner, og som med så meget andet, er et balanceret forbrug for de fleste den rette tilgang. Men en generel regulering med mere eller mindre tilfældige tidsbegrænsninger, er ikke den rette vej. Snarere end at forbyde og nægte adgang på et generelt niveau, skal forældre snarere forstå og deltage i børnenes digitale liv. På samme måde, som vi har en god og sund dialog om deres oplevelser i løbet af dagen, i skolen, i klubben osv., skal vi også lære at spørge ind til deres oplevelser i det digitale liv. Alle børn er forskellige og har forskellige behov, og det er kun ved at forstå behovet og bevæggrundene, at vi kan sætte de rette retningslinjer. Regler og grænser er en naturlig del af opdragelsen af vores børn, både i den fysiske og i den digitale verden.
Zoe er designet til at kunne give netop den indsigt, der er behov for til at påbegynde en god og sund dialog med vores børn, og er samtidig et værktøj til at håndhæve regler og grænser.
Læs mere om Zoe’s funktioner her