Skip to content

Flere og flere forældre bruger ”parental Controls”1 som deres øjne og ører, når de ikke er i stand til nøje at overvåge deres barns online aktiviteter. Eksperter sætter imidlertid spørgsmålstegn ved effektiviteten af ​​disse værktøjer, og om de kortsigtede fordele opvejer de langsigtede virkninger på barnet.

En undersøgelse2 fandt, at størstedelen af ​​forældrekontrolværktøjerne fokuserer på forebyggelse og begrænsning af adfærd, og at for meget forældrekontrol kan få barnet til at gå glip af online muligheder, hæmme barnets rettigheder og endda skade deres velfærd.

”Vi ved ikke, om forældrekontrol virkelig virker! Tidligere forskning om brugen af ​​forældrekontrol har endnu ikke nået et afgørende svar om deres effektivitet til at reducere børns online risici, ” slutter undersøgelsen.

Hvis du vælger at aktivere forældrekontrol på et barns enhed, er der et par måder, der kan sikre positive ændringer for dit barn:

  • Overbeskyt ikke eller overstyr, og undlad at se på indhold af beskeder o.lign.
  • Diskuter forældrekontrolindstillinger med dit barn
  • Undlad at ty til straf, hvis dit barn får adgang til begrænset indhold
  • Gør intentionerne bag forældrekontrol klart for dit barn

Tunge begrænsninger og straffe kan få dit barn til at udføre online aktivitet i hemmelighed hvor at et åbent miljø kan lette diskussionen omkring farerne ved internettet, og hjælpe med at holde husstanden og dit barn i sikkerhed.

I modsætning til størstedelen af de løsninger, der er på markedet i dag indenfor parental controls, er Zoe designet til at kunne give netop den indsigt, der er behov for til at påbegynde en god og sund dialog med vores børn, og er samtidig et værktøj til at håndhæve regler og grænser.

Læs mere her

1 ”Parental Controls” er software og værktøjer, der gør det muligt for forældre at kontrollere, begrænse og afgrænse deres børns internetbrug og kan hjælpe med at forhindre børn i at få adgang til uegnet indhold online.

2http://eprints.lse.ac.uk/65388/

Back To Top