Skip to content

Hvad er sikkert og hvad er usikkert for vores børn online?

Generelt kan vi som forældre sjældent helt følge med i vores børns brug af online services. Nye Apps skyder frem her og der, og de unge bevæger sig hurtigt til de nyeste platforme. Hvor vi måske stadig tror Facebook, TikTok og Snapchat er deres primære SoMe service, er svaret nok nærmere, at det er forældrenes, hvor børnene allerede er videre på tjenester som Discord, Twitch og Zoomerang.

Derfor kan det være fornuftigt at holde sig opdateret om nye tjenester, og i særdeleshed hvordan de håndterer privatliv og beskyttelse af mindreårige. For det er sjældent, at en ny tjeneste har gennemtænkt alle mulige risici og sørget for at afhjælpe dem.

En hurtig Google søgning afslører rigtig mange hjemmesider, der giver deres input til de farligste apps, man skal være opmærksomme på, men konsensus er også, at det er svært at følge med. En god dialog med børnene om deres vaner og seneste nye platforme er derfor en vigtig kilde til at lære og forstå, hvad der er tidens trend og så efterfølgende undersøge tjenesterne nærmere, om de er passende for netop dine børn. Hvis det umiddelbart lyder som en stor opgave, så er det det også, hvis man ikke har værktøjerne i orden.

Zoe er netop en platform til både at holde sig opdateret om de unges konkrete vaner samt at risikovurdere de enkelte Apps, men derigennem også at facilitere en sund dialog om de konkrete Apps i børnenes univers, og ultimativt sætte nogle simple regler for brugen af de nye (og gamle) services.

Du kan læse mere om, hvordan Zoe kan hjælpe med at facilitere en tryg og sikker online oplevelse for hele familien her

Du kan også læse Family Educations bud på de farligste apps, du som forældre bør være opmærksom på lige nu.

 

Back To Top